Bekæmp dårlige betalere med inkasso

19 October 2021 Astrid Pedersen

advertorial

De fleste selvstændigt erhvervsdrivende, som sælger ydelser eller produkter via firmaet, har været ude for dårlige betalere – det vil sige kunder som undlader at betale deres regninger. Og her er det en fordel at der findes inkasso service.

Hvornår er inkasso service relevant?

Du kan som kreditor vælge at benytte dig af inkasso service hvis du har udestående regninger som din kunde ikke har betalt. Når du vælger at overdrage en regning til inkasso kan du selv slippe for at skulle bruge kostbar tid på at inddrive det skyldige beløb.

Du undgår at skulle bruge din energi på at ærgre dig over ubesvarede henvendelser på email eller telefon. Og du behøver ikke at skulle bekymre dig om hvorvidt du får dine penge.

Hvordan kan et inkassofirma hjælpe mig?

Et inkassofirma hjælper dig med at få inddrevet de beløb som den eller de dårlige betalere skylder dig. Dette sker ved at inkassofirmaet kontakter kunden via telefon, mail og fysiske breve.

Inkassofirmaet giver ikke op før pengene står på din konto. Og det uanset om de skal indgive en politi anmeldelse eller hive den skyldige part i fogedretten for at få pengene ud af vedkommende.

Hvad koster det at benytte inkasso service?

Inkasso service kan foregå på forskellige måder. Du kan vælge at benytte dig af inkasso service på ad hoc basis. Det betyder at du, såfremt du støder på en dårlig betaler, overdrager gælden til inkassofirmaet formedelst det skyldige beløb minus en procentdel. Herefter er dit mellemværende med kunden slut – for nu er det inkassofirmaet som kunden skylder penge.

Du kan også vælge en fast tilknytning til dit inkassofirma på abonnementlignende vilkår. Her indbetaler du et fast månedligt beløb til et inkassofirma som så håndterer alle dine inkasso sager. Du kan få yderligere information om inkasso service hos Debtia A/S – læs mere på debtia.dk.

More articles