Billigt lån – hvordan vurderer du egentlig det?

28 April 2021 Camilla Skøtt

Lånemarkedet bugner vitterligt af steder, hvor du kan låne penge. Reklamerne lover lave renter og ingen gebyrer, men hvordan ved du egentlig, om et lån er billigt eller ej? Det forsøger vi at svare på, så læs med, og bliv lidt klogere.

Et billigt lån må være et lån med en lav rente. Eller hvad? Vi har talt med ikanobank.dk, der hvert år hjælper mange tusinde danskere med at føre deres drømme ud i livet med et lån, og det er ikke helt så enkelt, fortæller de:

“Det billigste lån er ikke nødvendigvis det lån, der har den laveste rente. Der kan være skjulte gebyrer og bidrag, som i sidste ende gør lånet dyrere end et andet, der har højere rente, men ingen gebyrer. Derfor skal du altid kigge på ÅOP, når du sammenligner lån – her får du nemlig et overblik over de samlede årlige udgifter i procent.”

Er et billigt lån et godt lån?

Når du har søgt nettet tyndt for billige lån, kommer det helt store spørgsmål: Er det billigste lån også det bedste lån? Ikke hvis du spørger hos ikanobank.dk:

“Det billigste lån kan sagtens være det bedste lån, men det er ikke sikkert, at det er det. Det bedste lån er nemlig det lån, der stemmer overens med din økonomi. Hvis du har brug for en lav månedlig ydelse og en lang løbetid, så er det billige lån med lav rente og kort løbetid ikke det bedste for dig.”

Kort og godt: Når du skal vælge lån, skal du vælge det, der passer til din økonomiske situation. Nogle gange betyder det, at du må betale mere i rente, men kan være nødvendigt, hvis du ikke vil sidde for stramt i det rent økonomisk – og det vil du naturligvis ikke. Sørg derfor for at vælge et lån, du har råd til at betale tilbage.

More articles