Du har hørt om personfradrag, men hvad er det?

20 July 2021 Anders Lundtang Hansen

Når du får sin lønseddel, så vil du nok have bemærket, at der er anført sådan noget som et personfradrag.

Umiddelbart ser det jo også meget fordelagtigt ud, for som du kan se på regnestykket, så er det nogle penge, som du kan få helt for dig selv, uden der bliver trukket skat eller sådan noget af dem.

Det er sådan set også, men vi starter lige helt fra begyndelsen, uden vi skal til at gennemgå et eksempel med skattepapirer og lønsedler, for så ville den her artikel ende med at blive alt for lang; så vi nøjes med et fokusere på det aspekt, som der hedder personfradrag.

Et fradrag er i denne sammenhæng noget, som man er fritaget for at skulle betale skat af, eller hvor man senere kan trække det fra i skat.

Det kan også betyde andet i andre sammenhænge, men i denne sammenhænge handler det om, at det er noget, hvor man er fritaget for at betale skat af.

Et personfradrag er til fordel for dig

Angående det tidligere regnestykke så vil du nok kunne se på bemeldte lønseddel, at personfradraget er et beløb, som der bliver taget fra din udbetalte løn, og som du så ikke skal betale skat af.

Dette beløb er udgjort af den procentdel, og det er denne procentdel, som der er dit personfradrag, som der bliver trukket fra din løn eller anden lønmæssige udbetaling, som du er fritaget for at betale skat af.

Den slags foregår oftest automatisk, som det sker med så mange andre betalinger med videre nu om dage, men nogle sjældne gange skal man selv betale det.

Langt de fleste danske statsborgere er berettiget til et personfradrag, og hvis du sammenligner dit fradrag med nogle, du kender, rent procentmæssigt, så vil du nok opdage, at beløbene er nogenlunde tilsvarende.

Personfradraget kan dog dog godt variere sig en del, men det vil kræve del mere spalteplads at skrive om, så vi anbefaler dig, at du følger det link, vi har indsat i denne brødtekst.

More articles