Få hjælp til dit alkoholmisbrug

Har du et alkoholmisbrug, eller er nogen tæt på dig afhængig af alkohol? Så er der hjælp at hente. Der findes rigtig gode behandlingstilbud, der kan hjælpe den afhængige ud af afhængigheden. Læs mere her.

Mange danskere har alkoholmisbrug inde på livet

Mange danskere har alkoholmisbrug inde på livet. Måske er det også tilfældet for dig. Det kan være, at en af dine familiemedlemmer har et alkoholmisbrug, at din ven eller veninde eller måske din partner er afhængig af alkohol. Eller måske har du selv et misbrug.

Uanset hvordan man har alkoholmisbrug inde på livet, så fylder det meget, og det kan være en enormt belastning – både på et individuelt plan, men også for relationerne, man har til menneskerne omkring sig. Men så er det godt, at der er hjælp at hente. Mange danskere får hvert år hjælp til at komme misbruget til livs, og for mange af dem, kan de efter behandling heldigvis vende tilbage til et liv med masser af indhold, og hvor alkoholen ikke hæmmer i hverdagen eller ødelægger relationer.

Hvordan foregår behandlingen?

Behandling for alkoholmisbrug kan finde sted på mange forskellige måder. Det er meget individuelt, hvilken behandling den enkelte har behov for, selvom der ofte også vil være nogle fællesstræk i måden, man behandler på. Når det er meget individuelt, hvordan man behandler, skyldes det blandt andet, at det kan variere meget, hvad der er årsag til misbruget, og hvilken rolle misbruget tjener hos den enkelte.

 

Mange modtager behandling for alkoholmisbrug på et behandlingscenter. Også på disse centre kan det være meget forskelligt, hvordan behandlingen gribes an. Nogle behandlingscentre har døgntilbud, hvor man som alkoholmisbruger kan lade sig indskrive i en periode på nogle uger eller måneder. Her vil man intensivt få behandling, så man kan vende tilbage til et normalt liv uden at bekymre sig om misbruget.