Lad din tandlæge i Horsens håndtere dine tænder

13 March 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Er du en af de mange danskere som droppede tandlæge besøgene da du fyldte atten og det ikke længere var gratis? Så er det bare om at komme af sted – i hvert fald hvis du ønsker at beholde dine tænder resten af dine dage.

Hvor ofte skal jeg gå til tandlæge?

Det anbefales at man i sine yngre år besøger sin tandlæge mindst én gang om året. Når man bliver ældre er det bedst at gå til tandlæge hvert halve år.

Hvis du følger disse råd giver du din tandlæge de bedste forudsætninger for at hjælpe med at holde dine tænder flotte og funktionelle. Og så øger du dine chancer for at kunne bevare et smukt og intakt tandsæt hele livet igennem.

Hvad sker der ved et tandlæge besøg?

Måske er du lidt nervøs for at gå til tandlæge. Hvad nu hvis det er nødvendigt at bore i dine tænder, eller du skal have udført en rodbehandling?

tandlæge

Men her kan du være ganske rolig. Hvis du passer dine årlige eller halvårlige tandlæge besøg vil der med stor sandsynlighed ikke være det fjerneste galt med dine tænder. Du vil sikkert bare skulle have efterset og renset tænder og tandkød – en behandling som sjældent tager mere end en halv time. Og så er der flere måneder til du igen skal sætte dig i stolen.

Skulle det ske at der er opstået ansatser til eksempelvis karies – for eksempel i form af misfarvninger på én eller flere tænder – vil tandlægen sørge for at disse bliver penslet med fluor. Dette er et effektivt middel imod de bakterier som giver huller i tænderne. Og får tandlægen lov at holde øje med udviklingen er det slet ikke sikkert det er nødvendigt at gøre mere end det.

Find din lokale tandlæge i Horsens

Er du bosiddende i det østlige Jylland, nærmere betegnet Horsens, hedder din lokale tandlæge Bering Hus Tandlægerne – læs mere på beringhus.dk.

Flere Nyheder