Sørg for at vælge det rette domæne fra start af

02 September 2021 Emilie Ann Jacobsen

Når du vil oprette en hjemmeside, skal du selvfølgelig først og fremmest tænke over, hvilket domæne du gerne vil give den. Det er ikke en beslutning, du bør træffe i en håndevending. Det er en god ide for dig, at du bruger lidt tid på at tænke over det. For domænenavnet kommer jo til at følge din hjemmeside hele dens levetid. Selvom det kan være sjovt at kalde den for fnullerfnis.com eller lignende, er det ikke sikkert, at det er et navn, som du vil være glad for senere hen. 

Når du er i gang med at finde navn til din hjemmeside, er det rart for dig, at du kan se ledige domænenavne. Dermed kan du finde ud af, om det overhovedet er en mulighed, at du hedder det. Et af de steder, hvor du har mulighed for at se ledige domænenavne, er simply.com. Du har mulighed for at købe dit domæne gennem dem og oprette din hjemmeside. Som webhotel vil det nemlig være der, hvor du placerer din hjemmeside. De tilbyder one-click wordpress installation, så du nemt og hurtigt kan komme i gang. 

Det skal du passe på, når du vælger domæne

Når du skal vælge et domæne til din hjemmeside, er det en god ide, at du holder dig fra danske specialtegn, altså æ, ø og å. Skulle din hjemmeside gå hen og blive international, vil det altså være svært for andre at skrive din hjemmesides navn. 

Derudover bør du også passe på med at vælge et domænenavn, der ligger tæt op ad en andens navn. Mange har svært ved at huske domænenavne. Hvis to navne ligger for tæt op ad hinanden, kan de derfor komme til at gå ind den andens hjemmeside. Det kan være ødelæggende, hvis det er din virksomhed, mens det bare er irriterende, når det drejer sig om en privat side. 

Flere Nyheder